Savjeti

Zašto je važno igranje na podu

Igra na podu
Vaša beba bi trebala biti na podu, cijelo vrijeme koje provodi u svojoj igri. Ne u sjedalici, ne u hodalici. Svi ti predmetine ne samo da drže bebu na jednom mjestu, već prekidaju prirodni tijek njenog razvoja. Sjedenje djeteta na jednom mjestu isto je kao i korištenje hodalice ili sjedala. Ne mogu istraživati ​​svoju okolinu, učiti, kretati se i napredovati. Bebe koje predugo sjede na jednom mjestu kasnije prohodaju i njihov san zna biti isprekidan. Da bi bebe mogle dobro spavati, potrebno im je dovoljno hrane (kalorije) i aktivno vrijeme za igru ​​(potrošena energija). Jednostavno, hrana + aktivnost = san. Neka se vaša beba igra ravno na podu, na čistom tepihu, podlozi za igru. Započnite svoju rutinu igranja od rođenja, dajući bebi kratka razdoblja nakon hranjenja na podu, a kako stari postupno povećavajte vrijeme koje beba provodi na podu. Ne treba im previše igračaka. Vole se igrati i istraživati svoje ruke, stopala i prste. Polegnite ih pored prozora kako bi gledala drvo, sjenu, promjene u prirodi i okruženju.

Bebama treba dopustiti da istražuju kako bi učile.

Vrijeme na trbuhu
Vrijeme na trbuščiću jedna je od prvih bebinih vježbi i najvažnija! Vrijeme na trbuščiću razdoblje je dana koje vaša beba provodi budna i na trbuhu. To je ključna vježba za motorički, vizualni i senzorni razvoj, razvoj osnovnih mišića vrata, leđa i ramena.

Vrijeme na trbuščiću može započeti vrlo brzo nakon rođenja, posebno kada je beba nahranjena i zadovoljna. Stavite bebu na trbuščić na nekoliko minutica nakon promjene pelena. Zatim ju vratite na leđa pa nakon nekog vreme pokušajte ponovno s nekoliko minuta na trbuhu. Svaka beba je drugačija i podnosit će igru ​​na podu nekoliko puta, pa kada se vaša beba počne buniti i plakati, tada je vrijeme na podu gotovo. Podignite ju i nastavite dan uobičajenom rutinom.

Proces normalnog razvoja

Što više roditelji razumiju što je normalni razvoj djeteta, to više mogu poticati, identificirati i slaviti postignuća svoje bebe.
Novorođenče može imati malu količinu vremena provedenog na trbuščiću i vremena na leđima između hranjenja. Beba će uživati ​​na podu na leđima gledajući oko sebe, rukama na ustima i udarajući nogama.

Vaša će beba početi raditi okrete na podu.Kotrljanje s jedne strane na drugu je razvojni uspjeh!

Bebe će puzati unatrag prije nego što krenu naprijed. Beba prvo mora puzati, a zatim biti sposobna sama sjediti te zatim ustati na sve četiri i ljuljati se. Beba puže prije nego što prohoda. Puzanje na rukama i koljenima važno je za mnoge razine razvoja. Puzanje igra glavnu ulogu u razvoju djetetove snage, ravnoteže, poravnanja kralježnice, vizualno-prostornih vještina i socio-emocionalnog razvoja.

Beba će se puzati,dizati se i hodati oko namještaja, pridržavajući se za njega! A kada beba bude spremna, stajati će sama, raširenih nogica i podignutih ruku. To je slika ravnoteže.

Kada bude spremna, beba će napraviti i prve korake. Isprva nekoliko, a zatim će pasti na pod. S ravnotežom i hrabrošću odlaze u šetnju i nakon toga počinju trčati!

Sada kada znate važnost vremena provedenog na podu, uredite jedan kutić svojeg životnog prostora, za igru, postavite podlogu za igranje i sjednite na pod zajedno sa svojom dječicom. I samo se igrajte i uživajte.

A ukoliko ste u potrazi za novom podlogom za igru,podlogom za igru, svakako pogledajte ponudu istih u Babyroom web shopu.