Savjeti

Koliko je igračaka zapravo stvarno potrebno djetetu

Od trenutka kada postanete roditelji vaš životni prostor postaje poprilično šaren i dovodi dječje igračke u sve prostorije u kojima boravite.
Pa tako nerjetko sigurno i spavate sa plišanim igračkama,stanete na zametnutu kockicu u dnevnom boravku ili pak doručkujete s lutkicom koja sjedi pored vas na stolici za stolom.
Kupujete igračke svom djetetu,dobivate igračke povodom raznih prigoda,proslava i blagdana,u jednom se trenutku zabrinete da vaše dijete ima previše igračaka,a već u drugom da ih vjerojatno ima premalo,bilo kako bilo one su svakako sastavni dio života svakog djeteta.

No koliko je igračaka zapravo stvarno potrebno djetetu?

Djeci nisu potrebne ogromne količine igračaka kako bi se uspješno igrali samostalno ili u društvu članova obitelji i prijatelja. Zapravo je manji izbor igračaka korisniji za dijete.
S manjim brojem igračaka dječja igra postaje kreativnija, također je i organiziranija, djeca su usredotočena na samu igru, dok previše igračaka pretjerano stimulira dijete i sama kvaliteta igre je smanjena.
Manji broj igračaka omogučava da se dijete duže vremena igra s jednom igračkom a to direktno utjeće na razvoj pažnje i koncetracije.

Kod kupovine igračaka bitnije je voditi se kvalitetom same igračke i dobrobiti za dijete koje ona može dati,nego kvantitetom.
Kada govorimo o mlađoj djeci uglavnom su roditelji ti koji tada usmjeravaju dječju igru odabiruči igračke za njih.Upravo sama ta činjenica roditeljima omogućava da iskoriste priliku za kupovinu igračaka koje potiču kreativnu igru i podržavaju potpuni dječji razvoj.
Jedne od tih igračaka,s kojima je dječja igra zasigurno kvalitetnija su tradicionalne drvene igračke.Iako druge vrste igračaka poput elektroničkih naprava imaju svoje zasluge, one nisu u mogućnosti ponuditi neke od blagodati koje tradicionalne igračke pružaju, poput poticanja produktivne i kreativne igre, poboljšanja jezičnih i komunikacijskih vještina, tjelesne aktivnosti te kognitivnog i emocionalnog razvoja.

Babyroom u svojoj ponudi ima i upravo takve,drvene igračke, poznatih proizvođača drvenih igračaka.


Ukoliko vaše dijete već ima popriličan broj igračaka, ono što možete učiniti je da te iste igračke podijelite u nekoliko skupina koje ćete nuditi za igru naizmjenično. Neko vrijeme jednu skupinu,zatim tu spremite i ponudite novu skupinu igračaka.Time djetetu igračke postaju privlačnije i pobuđuju veći interes i zanimanje svaki put kada ih isponova dobije za igru.
A to bi moglo utjecati i na urednost vašeg životnog prostora pa sutra možda nećete stati na onu zametnutu kockicu i spavati s plišanom igračkom.
Svakako isprobajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)